Sluit menu
Spieren voor Spieren

Bericht vanuit het bestuur

Beste leden van SV Dedemsvaart,

We kunnen stellen, dat we in een bijzondere tijd leven. Wij denken dat weinigen van ons een situatie als deze hebben meegemaakt. Een situatie, die ervoor zorgt dat het voetbal vermaak al weken stil ligt.

Het corona virus heeft een grote impact op Nederland, vooral in het zuiden maar ook gebieden rondom Dedemsvaart krijgen er steeds meer mee te maken. Het zorgt ervoor dat het sterke invloed heeft op school, werk en thuis. Het prachtige voetbalspel, dat je altijd kan spelen, in een park, op een veldje of op ons sportpark, ligt nu gewoon stil! Dit is een groot gemis.

Vooral de jeugd mist het, maar ook de supporter en liefhebber moet het doen met een paar wedstrijden uit de oude doos die op tv herhaald worden.

We moeten ermee leven en de richtlijnen volgen die zijn opgesteld. Dit lijkt de enige mogelijkheid te zijn om het virus hopelijk onder controle te krijgen.

Wat houdt dit in voor onze competities?

De KNVB heeft besloten dat de competities in het amateurvoetbal niet meer worden hervat. Dit geldt voor jeugd, senioren en zaalvoetbal. De KNVB heeft hiermee duidelijkheid willen geven. Er is besloten door de KNVB dat er geen eindstanden worden opgemaakt. Dit houdt in dat de indeling van teams voor de seizoenstart (hopelijk) in september 2020, gelijk is als bij de seizoenstart in september 2019. Voor ons is dat vooral voor het 2e team en het 1e team van SV Dedemsvaart zaalvoetbal heel erg jammer, want deze teams stonden bovenin met kans op promotie. Jammer, maar wel begrijpelijk. Er is geen andere optie en dit besluit geeft in ieder geval duidelijkheid.

Als er na 1 juni 2020 het weer mogelijk is om te voetballen, zullen we kijken of we wedstrijden kunnen organiseren. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Voor de vereniging SV Dedemsvaart heeft de corona crisis ook financiële gevolgen. Wij als vereniging SV Dedemsvaart zijn qua bestaansrecht geheel afhankelijk van haar leden (contributies), sponsoren en vrijwilligers. Wij zullen de komende tijd de kosten zoveel mogelijk proberen te reduceren om te zorgen dat de financiële schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Als bestuur zullen we blijven kijken wat voor gevolgen de coronacrisis voor SV Dedemsvaart heeft.  Als club hebben wij ook een grote groep sponsoren. Hopelijk kunnen ook zij ons in de toekomst blijven ondersteunen. We beseffen echter terdege dat een groot aantal sponsoren ook de negatieve gevolgen van de corona crisis ondervindt. We doen dan ook een oproep aan onze leden om vooral te denken aan onze sponsoren!

Denk eens aan onze sponsoren wanneer je naar iets op zoek bent op het internet. De sponsoren werken momenteel met man en macht aan een oplossing om ons alsnog van dienst te zijn. Velen bieden momenteel bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot bezorgen aan. Maak daar a.u.b. gebruik van en steun op deze wijze onze sponsoren!

Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken door jullie te informeren over zaken die op dit moment spelen binnen de vereniging SV Dedemsvaart.

Kantine:

De kantine wordt al jaren beheerd door Annegé en Rinus Dijk. Zij hebben aangegeven om hiermee grotendeels te stoppen. Het vinden van de opvolging van Annegé en Rinus is geen makkelijke opgave. Wij proberen daarom hun werkzaamheden nu op te splitsen in verschillende takenpakketten, zodat dit voor een vrijwilliger beter te overzien en uit te voeren is. Wij hopen dit voor de start van het nieuwe seizoen geregeld te hebben. Als er nog leden zijn, die hierin wat willen betekenen, dan horen wij dat natuurlijk graag.

Nieuwbouw:

Als bestuur hebben wij de opdracht meegekregen van de leden om te onderzoeken om te komen tot 1 kleedkamer complex met 1 kantine, 1 bar en 1 kassa. Onze focus is op dit moment hierop gericht.

Wij proberen de voortgang erin te houden, omdat het complex echt te wensen over laat.

Over de nieuwbouw van kleedkamer en kantine hebben wij een tweetal overleggen gevoerd met SCD’83 en de projectgroep nieuwbouw. In deze overleggen hebben wij een aantal varianten besproken. In deze varianten staat hoe het gebouw eruit kan komen te zien en waar het complex zou kunnen komen te staan.

Binnen dit overleg is besloten dat dit ook een goed moment is om de Boekweit effectiever in te richten. Doel is, dat er naast een mooi complex, ruimere en betere trainingsvelden en betere parkeergelegenheden gerealiseerd worden. Wij zullen jullie als leden op de hoogte houden als de varianten verder zijn uitgewerkt en zullen deze op een informatieavond met jullie delen.

Wij, SCD’83 en de projectgroep nieuwbouw hadden op 17 maart 2020 een afspraak staan met de wethouder, maar dit is helaas door de corona maatregelen uitgesteld. Wij wilden de vraag stellen aan de wethouder of verhuizen van het gehele sportpark voor de gemeente ook een optie is. Deze vraag is door de wethouder vooralsnog niet beantwoord.

Op deze manier hoopten wij meer duidelijkheid te krijgen, waar we ons de komende tijd op moeten richten om een sportcomplex te realiseren dat weer 30 jaar vooruit kan! We houden u op de hoogte.

 

Trainers 1e en 2e:

Zoals jullie hebben kunnen lezen, is Paul Kloosterman aangesteld als nieuwe trainer. Wij zijn blij met deze nieuwe oefenmeester en hopen dat hij net zo succesvol zal zijn als Arnoud Rouwenhorst is geweest in de afgelopen 5 seizoenen.

Er zijn op dit moment nog een aantal functies, die open staan voor komend seizoen.

Tonnie Hulleman, onze trainer van het 2e, heeft ervoor gekozen om de functie van verzorger/ hersteltrainer bij de 1e selectie van Hoogeveen te gaan vervullen. Wij betreuren dit besluit, maar wensen hem vanzelfsprekend alle succes daar.

We hebben inmiddels enkele goede gesprekken gehad met een kandidaat trainer voor het 2e, maar hebben daarbij concurrentie van een andere club. Zodra hier meer nieuws over is, gaan jullie het lezen.

Vincent Koopman, onze assistent van het 1e en Jonathan de Wagt, de verzorger van het 1e, stoppen ook met ingang van het komende seizoen. Wij zijn bezig om te kijken hoe we deze functies kunnen vervullen. Wij hebben al met diverse mensen gesproken, maar dit heeft tot op heden nog niet tot resultaat geleid. Als er binnen onze leden interesse is of ideeën zijn voor de invulling van één van deze 2 functies, dan horen wij dat graag.

Als vereniging zijn we bereid om te kijken of wij hiervoor een passende opleiding kunnen faciliteren.

Kleedkamers:

Iets wat niet goed loopt binnen onze club is het netjes houden van de kleedkamers. Wij hebben hiervoor recent een oproep gedaan via de mail. Primair zijn wij als leden namelijk zelf verantwoordelijk voor het netjes houden van de kleedkamer na een wedstrijd of training.

Er zijn over de structurele schoonmaak gesprekken gevoerd en gedurende de sluiting van het sportpark De Boekweit, zijn de kleedkamers opgeknapt onder leiding van Aart Prinsse en de klussenploeg. Als we weer gaan voetballen kunnen we gebruik maken van frisse schone kleedkamers. Aan ons de taak om het oude complex in ieder geval schoon te houden! Een woord van dank aan de klussenploeg is hier zeker op zijn plaats: BEDANKT!

 

 

 

 

 

 

 

 

JVC Dedemsvaart:

De jeugd heeft de toekomst.
JVC heeft een conceptbeleidsplan opgesteld en wij zijn samen met JVC en SCD’83 bezig om te kijken of we meer structuur binnen het jeugd- en het vrouwenvoetbal kunnen brengen. Wij hebben met de dames een brainstromavond gehad en daaruit bleek vooral behoefte aan meer aandacht en structuur voor het vrouwenvoetbal.

De vraag is waar we naar toe willen met jeugd- en het vrouwenvoetbal en hoe wij dit nog beter kunnen faciliteren met elkaar.

Bovengenoemde punten zijn slechts een kleine greep uit de punten die bij ons als bestuur op tafel liggen. Als er zaken zijn die je aan ons kwijt wilt, dan kun je ons altijd aanspreken of mailen. Wij vormen tenslotte samen de vereniging en wij hebben iedereen nodig binnen SV Dedemsvaart.

Wij wensen jullie toe dat je gezond blijft en wees zuinig op de kwetsbare groep mensen die extra vatbaar is voor het virus.

 

Een sportieve groet,

Het bestuur van SV Dedemsvaart

 

 

Ga naar het nieuwsoverzicht