Algemeen

SV Dedemsvaart is een voetbalclub met historie. De historie gaat terug naar 1929, toen spelers, bal, voetbalveld en kleedgelegenheid(?) er wel heel anders uitzagen dan nu. Zie “Historie” als je meer wilt weten over het roemruchte verleden van onze club.

SV Dedemsvaart is een zondagclub met meer dan 600 leden. Onze jeugdleden voetballen samen met de jeugdleden van onze zustervereniging SCD’83. De gezamenlijke jeugd en de vrouwen voetballen onder de naam JVC Dedemsvaart. De jeugdelftallen spelen hun wedstrijden op de vrijdag en vooral op de zaterdag. De acht seniorenteams voetballen op de zondag. Het 1e elftal – nu in de 2e klasse Noord –, het 2e – ook een prestatieteam – heeft de aansluiting gevonden met het 1e en de recreatieteams 3, 4, 5, 6, 7 en VE1 voetballen met wisselend sportief succes, maar met veel plezier, hun wedstrijden. Allemaal elftallen die bij elke club welkom zouden zijn. Kortom: sieraden voor een vereniging!

Het 12e is een groep spelers (veteranen plus) met het talent van vroeger en blijvend voetbalenthousiasme. Samen zorgen alle teams voor een gezellige vereniging, waar het goed voetballen is en een derde helft ook gespeeld wordt.

Het bestuur leidt het voetbalproces in goede banen, daarbij ondersteund door vier commissies. De Technische, de Activiteiten-, de Sponsor- en de Kantinecommissie laten door hun initiatiefrijke werkzaamheden zien dat er veel komt kijken bij het goed laten functioneren van een voetbalclub. Én dat er meer is dan voetbal alleen. Het beeld is niet compleet zonder de hoofdsponsor OKAY Fashion & Jeans en kledingsponsor TeamSportDeal. Zij zijn zeer belangrijk voor de club. Wat zou SV Dedemsvaart zijn zonder de Businessclubleden, de bordsponsors en andere sponsors. Zij ondersteunen de club zoals de Club van Honderd dat, zij het op een andere manier, ook doet. De Sky Box ondersteunt weer op een andere en zeer enthousiaste wijze. Het is een enthousiaste club jongelieden, die o.a. tijdens de thuiswedstrijden flink van zich laten horen.

Kortom, het oranje blauwe SV Dedemsvaart is een levendige en nog steeds groeiende voetbalvereniging.