Word je:

• voortdurend gepest met iets door enkele spelers van je elftal;
• geslagen en/of mishandeld door b.v. een leider of trainer;
• steeds uitgescholden omdat je een andere huidskleur hebt oid;
• kan een leider of trainer niet van je lichaam afblijven;
• komt een trainer, leider of iemand anders van de club vaak in de kleedkamer als jullie onder de douche staan?

Als zoiets gebeurt – we noemen dat ongewenst of grensoverschrijdend gedrag – en een trainer, bestuurslid, leider of vrijwilliger van SV Dedemsvaart doet een van die dingen, dan is het goed de vertrouwenscontactpersoon (VCP ‘er) in te schakelen.

Hoe kun je de VCP’er benaderen?

Het emailadres is: vcpsvdedemsvaart@gmail.com

Je mag verwachten:
• een luisterend oor;
• dat er samen met jou wordt gekeken naar een oplossing, die jezelf ook goed vindt;
• dat je door de VCP’er wordt verwezen/begeleid naar de hulpverlening en/of politie;
• dat er volstrekte geheimhouding is, als je dat wenst.

De twee vertrouwenscontactpersonen, die jouw klacht altijd veilig en strikt vertrouwelijk zullen behandelen, zijn:

Gerda Kloek–Tusveld, moeder van twee sportieve, niet voetballende zoons. Ik woon in Dedemsvaart en ben werkzaam bij de politie.
Luc Smink, vader van twee dochters, ik woon in Balkbrug en ben werkzaam bij de politie IJsselland.

Wij hopen dat wij als vertrouwenscontacpersonen er aan bij kunnen dragen dat SV Dedemsvaart een veilige, prettige club, waar een ieder, ongeacht zijn/haar afkomst, geaardheid, geloof of sexe met veel plezier kan sporten en daarbij in geen enkele manier wordt gehinderd.

Belangrijk

De VertrouwensContactPersonen behandelen de klachten in volledige onafhankelijkheid van het bestuur.