Dedemsvaart boekt ruime zege op VV Ruinen ( 3-6)

De eerste overwinning in de 3e klasse D is een feit. Na een moeizame eerste en goede tweede helft wint Dedemsvaart met 3-6 in en tegen Ruinen. Ondanks de terechte zege, maakte Dedemsvaart het zichzelf bij tijd en wijle lastig. Aan de hand van de talentvolle Schuurman en Veltmaat, die beide twee keer doeltreffend waren, werden de gastheren uit Ruinen uiteindelijk met ruime cijfers verslagen.
Aan de kant van Dedemsvaart waren twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het duel van vorige week tegen Epe. Steven Pouwels, die vorige week uitviel in de warming – up, was vandaag wel in staat om te spelen. Daarnaast speelde Frank Nijhuis voor de geblesseerde Jordi van der Heijden.
Ruinen dat vorige week een flinke nederlaag te verwerken kreeg, liet Dedemsvaart het spel maken en gokte op een snelle omschakeling en veel fysiek om het de jonge ploeg van Dedemsvaart lastig te maken. Het eerste wapenfeit was er voor Kevin Roozendal die zijn schot geblokt zag worden door een verdediger van Ruinen. Na een levendige openingsfase kreeg Dedemsvaart het betere van het spel. Kansen voor Schuurman, Kuiper en Veltmaat werden helaas niet benut.
Een kwartier voor de rust kwam Dedemsvaart op voorsprong. Ben Gerritsen mocht van dik twintig meter aanleggen voor een vrije trap en liet zien over een heerlijke traptechniek te beschikken. Als een granaat sloeg de bal achter doelman Pinxterhuis tegen het nylon. Op dat moment een verdiende voorsprong.
Na de voorsprong verslapte Dedemsvaart. Dit gaf Ruinen de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Al snel na de 0-1, stond ook al de 1-1 op het scorebord. Een voorzet van de zijkant werd door Jurjen Kleiker bekwaam afgerond. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een poging van Kleiker spatte uiteen op het houtwerk, maar Jos Kijk in de Vegte was attent meegelopen en kon de bal binnenschuiven, 2-1.
Dedemsvaart, dat tijdens de rust op scherp was gezet door trainer Rouwenhorst, begon sterk aan de tweede helft. Na amper vijf minuten spelen lag de gelijkmaker al achter doelman Marnick Pinxsterhuis. Ben Gerritsen kwam goed door aan de linkerkant en zijn voorzet werd zonder pardon binnen geschoten door Noah Schuurman.
Beide ploegen lieten vanmiddag vooral meer aanvallende dan verdedigende kwaliteit zien. Dat de doelpunten dan ook vielen als rijpe appelen was daar een voorbeeld van. Ruinen kwam in de 55e minuut wederom op voorsprong. Uit een onoverzichtelijke situatie na een corner kwam de bal op het hoofd van Frank Tissingh en deze pakte graag het cadeautje uit.
Direct na de aftrap was het ook alweer 3-3. Jim Veltmaat zag zijn maatje Noah Schuurman de diepte in sprinten. De pass was prachtig en de afwerking werkelijk magistraal. Schuurman controleerde het leder met de borst en oog in oog met de doelman werkte hij beheerst met buitenkantje rechts af. Dedemsvaart drukte door en de uitblinkende Veltmaat zette Dedemsvaart op voorsprong. Net buiten de zestien meter ontving hij de bal, kapte naar binnen en op het harde en geplaatste schot had Pinxterhuis geen antwoord.
In de slotfase was Dedemsvaart de bovenliggende partij al bleef het oppassen voor de tegenstoten van Ruinen en was het voor de fans soms billenknijpen geblazen. Tien minuten voor tijd besliste Dedemsvaart, tot opluchting van de vele supporters, de wedstrijd definitief. Dennis Eggen, die ingevallen was voor Danny Kuiper, verlengde een indraaiende corner van Jim Veltmaat bij de eerste paal, 3-5.
Het slotakkoord was een hele mooie. Man of the match Jim Veltmaat draaide drie tegenstanders het welbekende bos in en met een bekeken schuiver liet hij ook doelman Pinxterhuis volkomen kansloos achter. Na deze treffer kreeg Veltmaat een applaus wissel. Hij werd vervangen door Mathijs van Duren die de slotfase vol mocht maken. Na enkele minuten blessuretijd vond scheidsrechter Kremer, die de kaarten op zak hield, het welletjes en floot hij voor het einde van dit spectaculaire duel.
Opstelling Dedemsvaart: Abbes; Pouwels, De Boer, Habtetsion, Nijhuis; Postma, Roozendal, Veltmaat ( 88e van Duren) Schuurman, Kuiper ( 55e Eggen) en Gerritsen.