Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart en EMMS delen de punten in spectaculaire derby

Toen Ben Gerritsen, vijf minuten voor tijd op aangeven van Dilan van Bree de 4-2 in de korte hoek achter EMMS doelman Kleinheerenbrink schoot, leek de derby met EMMS definitief beslist. Toch ging het in de laatste vijf minuten nog mis voor de thuisploeg. Eerst caramboleerde de bal via de paal en Rutger Postma in het doel en amper een minuut later tekende Robin Eggen voor de gelijkmaker door een voorzet van Jordi van der Heijden binnen te tikken voor de 4-4. De spectaculaire burenruzie eindigde zodoende in een puntendeling.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het een levendig duel tussen de buren uit Dedemsvaart en Slagharen. De eerste slag werd door Dedemsvaart geslagen. Bill Spitzers kwam goed opzetten aan de rechterkant en zijn voorzet was op maat voor Nick Hofman die knap raak kopte. EMMS liet zich niet van de wijs brengen en maakte al snel de gelijkmaker. Glenn ter Wielen mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn inzet verdween direct achter Raymon Slot in de verre hoek.

Halverwege de eerste helft kwam EMMS op voorsprong. Bastiaan Anbergen kreeg de bal met wat geluk mee. In plaats van zelf te schieten hield hij het overzicht en bediende Glenn ter Wielen die droog afwerkte. Tussendoor redde Kleinheerenbrink met zijn vingertoppen op een keiharde uithaal van Knol, die daarom op de lat belandde.  Vlak voor het rustsignaal redde de doelman nogmaals op een poging van Van Bree.

In de tweede helft drukte Dedemsvaart de gasten terug op eigen helft. Al snel werd het in het zadel geholpen door EMMS. Een scherp indraaiende corner van Knol werd niet goed verwerkt door Kleinheerenbrink en Quinten Prins was er als de kippen bij om te profiteren, 2-2. Dedemsvaart rook bloed en bleef de bovenliggende partij.  De 3-2 was een mooi uitgespeeld doelpunt. Een snelle aanval over meerdere schuiven werd door Mick Kuilder goed afgerond.

Over de slotfase is in de inleiding al genoeg gezegd. Dedemsvaart gaf het ongelukkig weg. Aankomende zondag speelt het elftal van Arnoud Rouwenhorst tegen hekkensluiter VENO. De ploeg uit Vollenhove won zondag voor de eerste keer dit seizoen en zal dus gemotiveerd zijn om dat kunstje te herhalen.

Ga naar het nieuwsoverzicht