Dedemsvaart in eigen huis te sterk voor Beilen

Na de deceptie van vorige week tegen Heerde, heeft Dedemsvaart zich in eigen huis gerevancheerd met een overwinning op Beilen. Hoogstaand was het allemaal niet wat de aanwezige toeschouwers voorgeschoteld kregen op de Boekweit, maar daar maalde aan de kant van Dedemsvaart helemaal niemand om. De punten werden dankbaar aan het totaal toegevoegd. De verschillen op de ranglijst zijn klein in deze spannende klasse, door de zege heeft Dedemsvaart weer aansluiting met de brede middenmoot.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd zette Dedemsvaart de toon. Vol druk en met agressie in de duels werd Beilen bestreden. Zij kwamen dan ook maar moeizaam op de helft van Dedemsvaart. Nadat Ben Gerritsen een schot zag over gaan, kwam Dedemsvaart even later op voorsprong. Rutger Postma werd aan de rechterkant vrijgespeeld, gaf strak voor en Tim Beugels passeerde zijn eigen doelman bij de eerste paal. Een opsteker van jewelste.

Na de openingstreffer drong Beilen wat meer aan. Via de gevaarlijke Rick Koops slalomde het een keer door de defensie. Gelukkig vloog zijn poging naast het doel van Raymon Slot. Dedemsvaart daarentegen toonde zich effectiever. Een diepe bal werd op waarde geschat door Ben Gerritsen. Met enig fortuin passeerde hij de uitgekomen doelman Vos. Daarna was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven, 2-0.

Op slag van rust kreeg Dilan van Bree de uitgelezen mogelijkheid om de score verder op te voeren. Ook hij was Vos al voorbij, maar probeerde in plaats van met links de bal met rechts binnen te schieten. Helaas mislukte dit en zo dribbelde hij de bal over de achterlijn.

Ook in de tweede helft was Dedemsvaart de bovenliggende partij. Vooral Van Bree was met enkele acties bedrijvig. Helaas liet de afwerking nog wel eens te wensen over. Een kwartier voor tijd maakte Dedemsvaart een derde treffer. Dennis Eggen mocht ongehinderd doorlopen en gaf een niet te missen kans aan de sterk spelende Quinten Prins.

In de slotfase drong Beilen met opportunistisch spel nog even aan. Een doelpunt van Lennard Tol werd geannuleerd, maar topscorer Koen Hollemans mocht nog wel een doelpunt aan zijn totaal toevoegen. In een vol strafschopgebied viel de bal pardoes voor zijn voeten en met dit buitenkansje wist hij wel raad. Hiermee bepaalde Hollemans de eindstand op 3-1.

Volgende week speelt Dedemsvaart de lastige uitwedstrijd tegen het ambitieuze Jubbega, die onder andere Xander Houtkoop, voormalig profspeler van Heerenveen, Heracles, Go Ahead Eagles en ADO den Haag in de gelederen hebben.