Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart krijgt pak slaag in Heerde

Waar Dedemsvaart de afgelopen weken nog aardig speelde, maar steeds net geen punten kon pakken, daar werd het zondag genadeloos afgestraft door Heerde. Na negentig minuten spelen stond er een beschamende uitslag op het scorebord: 8-0. Spits Stijn Rorije van Heerde had de middag van zijn leven met vier doelpunten in een helft.
 
Binnen vijftien minuten was de wedstrijd van al zijn spanning ontdaan. De thuisploeg wist wel raad met de geboden ruimte die het kreeg van Dedemsvaart en leidde inmiddels al met 3-0. De wedstrijd was amper een minuut oud toen Stijn Rorije vrije doorgang kreeg en koeltjes afrondde. Ook de 2-0 kwam van zijn voet. Doelman Slot kon in eerste instantie een vrije trap van Bronsink redden, maar in de rebound was hij kansloos.
 
De derde treffer kwam wederom van het koppeltje Bronsink en Rorije. Bronsink dribbelde met gemak langs de verdediging en zijn lage voorzet werd bekwaam door Rorije afgewerkt. Deed Dedemsvaart dan helemaal niks? Via een paar knappe individuele acties van Ben Gerritsen kreeg het nog een drietal kansen. Alleen Vincent Mosterd stond op de goede plaats om redding te brengen.
 
Vlak voor rust bepaalde Rorije de stand op 4-0. Knullig uitverdedigen bezorgde de bal bij de spits, die wederom onberispelijk afrondde. Na de rust moest Raymon Slot zich met een hamstringblessure laten vervangen door Bram Jonker, die daarmee debuteerde in het eerste elftal. Dedemsvaart probeerde met compact spel om de score niet hoger op te laten  lopen, maar Heerde ging onverminderd door met prima combinatiespel. Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf, voerde Heerde de score verderop. Rico Vos kogelde de vijfde binnen. Ook de 6-0 was een mooi doelpunt. Mike Bronsink kreeg alle tijd om uit te halen en deed dit genadeloos in de bovenhoek.
 
In de laatste tien minuten kreeg Dedemsvaart nog twee tegendoelpunten te verwerken. Eerst mocht aanvoerder Olde Olthof ongehinderd de 7-0 binnenkoppen en het slotakkoord was er voor Nick Weijenberg, die een foutje afstrafte voor de blamerende 8-0 eindstand. Volgende week heeft Dedemsvaart in eigen huis wat recht te zetten als Beilen op bezoek komt.
 
 

Ga naar het nieuwsoverzicht