Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart laat overwinning glippen tegen DTD

In een open en aantrekkelijk duel hebben Dedemsvaart en DTD de punten gedeeld. Na negentig minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Vanuit het perspectief van Dedemsvaart twee verloren punten, want het elftal van Arnoud Rouwenhorst was behalve de laatste tien minuten van het duel de overige tachtig de bovenliggende partij. DTD mocht vooral doelman Hottinga bedanken die misschien wel tien keer handelend moest optreden.
 
Al in de derde minuut was Dedemsvaart dichtbij het eerste doelpunt. Ben Gerritsen, die een prima partij speelde, draaide goed weg bij zijn directe tegenstander. Buiten bereik van Hottinga teisterde zijn inzet de paal.  Nadat Raymon Slot net iets sneller bij de bal was dan Reitsma en dus dit gevaar onschadelijk maakte, was Gerritsen weer gevaarlijk. Zijn vrije trap eindigde uiteindelijk in de handen van Hottinga.
 
Zoals gezegd was de openingsfase levendig. Topscorer Hansma van de gasten raakte de buitenkant van de paal en zo was de stand qua raken van de paal 1-1. Daarna nam Dedemsvaart het heft stevig in handen. Het stiftje van Dilan van Bree had te weinig snelheid en kon zodoende nog van de lijn gehaald worden. Een pegel van Gerritsen vloog net over en de grootste kans was er voor Dennis Eggen. Een voorzet van Postma hoefde alleen nog maar voor een leeg doel ingeschoten te worden, maar Eggen schoot de bal over het doel.
 
Als je zelf de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander dit wel. Deze regel ging ook deze week weer op. De achterhoede liet zich verrassen door een doorkopbal. Deelstra was attent, pikte de bal op en alleen voor Slot maakte hij geen fout, 0-1.
 
Ondanks de achterstand ging Dedemsvaart door met het creëren van kansen, maar steeds was de uitblinkende Hottinga de sta in de weg. Vooral Ben Gerritsen was met enkele pogingen dichtbij, alleen wist hij het net niet te vinden. Nadat Mick Kuilder ook een teenlengte tekort kwam wisselde Rouwenhorst voor de eerste keer. Quinten Prins kwam in het veld voor Kuilder. Die wissel pakte goed uit, want nadat Rutger Postma vanuit een corner de 1-1 binnentikte, maakte Prins niet veel later de 2-1. Een knappe individuele actie werd door hem besloten met een geplaatste schuiver in de korte hoek.
 
DTD ging in de slotfase natuurlijk met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Dit gaf kansen voor Dedemsvaart op een snelle counter. De eveneens ingevallen Len Veerbeek en Dilan van Bree kregen drie uitgelezen mogelijkheden om de bevrijdende derde treffer te maken, maar faalden in de afronding. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Dedemsvaart het welbekende deksel op de neus. Bij een scrimmage in de zestien meter kreeg Dedemsvaart de bal niet weg. Het speeltuig belandde voor de voeten van aanvoerder Kingma, die rustig bleef en beheerst raak schoot, 2-2. De druiven bij Dedemsvaart waren zuur en DTD bejubelde het behaalde punt.
 
Na negentig minuten spektakel was het daarna nog erg gezellig in de kantine met de sympathieke gasten uit de drie Friese dorpen. Volgende week speelt Dedemsvaart de altijd lastige uitwedstrijd tegen Heerde.

Ga naar het nieuwsoverzicht