Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart neemt punten mee uit Drachten, 0-1

Na een 0-0 ruststand heeft Dedemsvaart de uitwedstrijd in en tegen Drachten met 0-1 gewonnen. Na een goede loopactie van Quinten Prins viel de enige treffer in de 51e minuut. Prins was ook degene die bekwaam afrondde, 0-1.

Aangever was Ruben Klinkenberg, die Dedemsvaart in Drachten uit de brand hielp. In 2018 verruilde Klinkenberg SV Dedemsvaart voor SV Zwolle maar inmiddels is hij weer terug op het oude nest, waar hij met plezier een balletje trapt in het 6e elftal. In verband met personele problemen was hij graag bereid om het vlaggenschip uit de brand te halen.

Ook Rutger Postma maakte in Drachten – zij het tijdelijk – weer deel uit van de eerste selectie. Postma kwam in de 55e minuut in het veld voor zijn neef Daan Hulleman.

Voor beide doelen was er weinig actie. Drachten bleef voetballen en deed dat – tot de zestien – zeker niet onaardig. Dedemsvaart hield goed stand.

In de slotfase kreeg het team van trainer Paul Kloosterman nog enkele mogelijkheden. Stan Meertens was dichtbij en in de laatste minuut ging een mooie stift van debutant Youri van de Vegt net naast het doel.

Zondag 18 oktober gaat Dedemsvaart op bezoek bij Dalen.

Tekst Hans Heering

Ga naar het nieuwsoverzicht