Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart pakt op mentaliteit een punt tegen Epe (2-2)

Dedemsvaart heeft vanmiddag, tegen een sterk Epe, op strijdlijst en mentaliteit een punt verdiend.
Na een zwak begin, waarin het al snel op achterstand kwam, knokte de formatie van trainer Arnoud Rouwenhorst zich in de wedstrijd. Een doelpunt vlak voor de pauze van Roozendal en een schitterende treffer van nieuweling Ben Gerritsen bracht de voorsprong. In de laatste minuten maakte Epe gezien het spelbeeld de terechte gelijkmaker. Voor beide ploegen dus een punt na een mooie pot voetbal.
Wie de eerste tien minuten gezien heeft, had op dat moment niet kunnen vermoeden dat beide ploegen gelijk zouden eindigen. Epe blies Dedemsvaart in de openingsfase van de mat en een snelle treffer kon ook niet uitblijven. Op een goed roulerend middenveld van de gasten had de defensie van de thuisploeg geen goed antwoord. De opgestoomde Koen Logen behield het overzicht en voor Dennis Calkhoven was het een koud kunstje om de 0-1 aan te tekenen.
Epe voelde dat er meer te halen viel en zette goed druk. Al snel kwam spits Lokhorst voor doelman Abbes te staan, maar deze redde bekwaam. Ook was Abbes later attent bij pogingen van wederom Lokhorst en Berkhoff. Berkhoff kwam even later goed door aan de linkerkant, gelukkig kon de hardwerkende en goed spelende Rutger Postma redding brengen op de doellijn.
Dedemsvaart kwam na deze zware openingsfase wat meer onder de druk uit. Jim Veltmaat, de 17-jarige debutant, kwam meer aan voetballen toe en dit zorgde voor dreiging. Zijn eveneens 17-jarige maatje Noah Schuurman werd enkele malen aan het werk gezet en ook Danny Kuiper en nieuweling Ben Gerritsen werden gevaarlijker, zonder dat doelman Van Schoonhoven van Epe echt in actie hoefde te komen.
Op een psychologisch belangrijk moment, net voor het rustsignaal van scheidsrechter Arend maakte Dedemsvaart gelijk. Een voorzet van de rechterkant van Danny Kuiper kwam voor de voeten van Ben Gerritsen, hij bedacht zich niet en zijn volley kwam voorbij de tweede paal. Daar was de inkomende Kevin Roozendal attent en hij tikte rustig binnen, 1-1.
In de beginfase van de tweede helft startte Dedemsvaart sterk. Het rook dat er wat te halen viel op de Boekweit en vol passie ging de ploeg de strijd aan met Epe. Vaak op een sportieve manier, maar toch was scheidsrechter Arends genoodzaakt om 4 gele kaarten uit te delen voor de thuisploeg. Dat Dedemsvaart naast hard werken ook beschikt over individuele kwaliteit bleek in de 55e minuut. Ben Gerritsen ontving bijna op eigen helft de bal, snelde langs enkele tegenstanders en alleen voor de doelman maakte hij geen fout. Met een subtiele stift maakte hij er 2-1 van waarop De Boekweit tot ontploffing kwam.
Epe zette daarna alles op alles om de gelijkmaker aan te tekenen. De druk op het doel van Abbes was groot en enkele hachelijke situaties in de zestien meter waren hiervan het gevolg. Ook aan de andere kant bleef de dreiging op een derde doelpunt. Zo kreeg Schuurman nog een aardige schietkant. Helaas vloog zijn schot over het doel. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Een uittrap van Abbes werd opgepikt door Epe en via een snelle combinatie kwam de bal voor de voeten van Koen Logen. Deze bedacht zich niet en prikte de 2-2 in de lange hoek. In de blessuretijd ging Epe voor de volle winst, maar met man en macht sleepte Dedemsvaart met keihard werken een puntje uit het vuur.
Opstelling Dedemsvaart: Abbes; Nijhuis (80e Tigelaar), De Boer, Habtetsion, Van der Heijden ( 10e minuut Van Faassen) Postma, Roozendal, Veltmaat; Schuurman, Kuiper en Gerritsen ( 85e Eggen)
Opstelling Epe: B. van Schoonhoven; Tuinman, T. van Schoonhoven, Buis, Smit; Timmer, Calkhoven, Logen; Lokhorst, D. Calkhoven en Berkhoff
Scoreverloop:
5e minuut, 0-1 Dennis Calkhoven.
41e minuut, 1-1 Kevin Roozendal
53e minuut, 2-1 Ben Gerritsen
88e minuut, 2-2 Koen Logen

Ga naar het nieuwsoverzicht