Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart speelt gelijk tegen Epe, 2-2

Met de wind mee begon Dedemsvaart goed tegen de gasten uit het Veluwse Epe. Vanaf de aftrap zocht Epe de aanval, maar in de eerste minuten waren de beste kansen voor de thuisploeg. In de 5e minuut eindigde een mooie aanval met een schot op goal van Kevin Roozendal. Zijn inzet ging rakelings naast. Even later was Dedemsvaart opnieuw dichtbij. De inzet van Mick Kuilder verdween echter in het zijnet.

In de 18e minuut ontsnapte Dedemsvaart aan een achterstand. Een door Koen Logen genomen vrije trap ging via een Dedemsvaart speler en de lat over het doel. De daaropvolgende corner leverde niets op.

Zeven minuten later kreeg Dedemsvaart aan de andere kant een vrije trap toegewezen. Vanaf 25 meter schoot Ben Gerritsen de bal strak in de kruising, 1-0. Een prachtige goal van de aanvoerder en topscorer van Dedemsvaart.

Tweede helft

Vier minuten na rust kwam Dedemsvaart op een 2-0 voorsprong. Vol wilskracht en overtuiging zette Bram Sieljes door waarna hij de bal onhoudbaar achter doelman Bas van Schoonhoven schoot.

Na ruim een uur spelen scoorde Epe de aansluitingstreffer. Aanvoerder Sven Hoogenboezem schoot de bal op sublieme wijze achter doelman Raymon Slot, 2-1.

Kort daarvoor had de Dedemsvaartse keeper nog een inzet van Koen Logen uit zijn doel geranseld.

De druk op de Dedemsvaartse defensie bleef aanhouden en dat leidde in de 68e minuut tot de gelijkmaker. Het was geen fraaie treffer maar ook de ‘klutsgoal’ van Hoogenboezem telde, 2-2.

Epe was nog niet tevreden en wilde meer, maar een hardwerkend Dedemsvaart hield stand en wist zo het eerste competitiepunt van dit seizoen binnen te slepen.

 

Tekst en foto’s Hans Heering

Ga naar het nieuwsoverzicht