Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart verliest in wedstrijd van de gemiste kansen

Ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen heeft geen punten opgeleverd voor Dedemsvaart. In het Friese Ureterp was thuisploeg Oerterp met 2-0 te sterk. Ondanks de nederlaag kreeg Dedemsvaart voldoende kansen om een beter resultaat uit het vuur te slepen, alleen in de afronding ging er teveel mis. De thuisploeg liet Dedemsvaart in de tweede helft nog lang leven totdat Joran Pultrum in de slotminuut de 2-0 aantekende.
 
Voor het derde duel op rij begon Dedemsvaart met dezelfde elf namen aan de wedstrijd en de openingsfase was dan ook voor de gasten. De vrije man op het middenveld werd gevonden en daarmee kwam het elftal van Arnoud Rouwenhorst aan voetballen toe. Ben Gerritsen kreeg na een kwartier voetballen de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Hij was keeper Couperus al voorbij, zag een leeg doel voor zich, maar schoot de bal in het zijnet.
 
Ook de tweede grote kans was voor Dedemsvaart. Ditmaal ontving Kuilder een prima pass van Brouwer. De aanname was goed, zodat hij direct alleen voor de keeper kwam. De afwerking was alleen te gehaast en Kuilder schoot naast.
 
Als je zelf de kansen niet maakt, dan gaat vaak de oude voetbalwet op dat de tegenstander een doelpunt maakt. Ook deze zondag in Ureterp ging deze wet weer op. Doelman Slot claimde dat hij de bal vast had, maar Jesse van den Broek tikte hem net uit zijn handen. Scheidsrechter Boerema liet doorspelen en voor Van den Broek was het eenvoudig binnen tikken, 1-0. Dedemsvaart was daarna even de kluts kwijt en het mocht Oerterp aanvaller Hijlkema danken dat de 2-0 niet viel. Folkert Hoekstra was na zwak uitverdedigen niet zelfzuchtig en gaf een niet te missen kans aan Hijlkema die dat gelukkig voor Dedemsvaart toch deed.
 
Ook aan de andere kant kreeg Dedemsvaart mogelijkheden. Als de bal breed van Dilan van Bree op Ben Gerritsen zuiverder was geweest, dan had Gerritsen de bal voor het inschieten, maar ook nu was Dedemsvaart onzorgvuldig.
 
In de tweede helft waren er minder kansen voor Dedemsvaart. Oerterp bleef met veel energie en duelkracht overeind. Dedemsvaart probeerde wel te voetballen, maar had het lastig. Via Knol kreeg het nog een kopkans en zijn inzet uit een corner kon gekeerd worden door Couperus. Doordat Dedemsvaart wel iets moest doen, kreeg Oerterp steeds vaker kansen in de omschakeling. Ook zij hadden het vizier niet op scherp, want Van der Hoek en Hoekstra kregen kansen om het duel al voortijdig te beslissen. Uiteindelijk viel de beslissing vlak voor het eindsignaal. Een prima lopende aanval werd afgerond door Pultrum die in de verre hoek het doel vond. 2-0 en wedstrijd beslist.
 
Volgende week speelt Dedemsvaart een thuiswedstrijd. DTD is dan te gast op De Boekweit.
 

Ga naar het nieuwsoverzicht