Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart verliest onnodig van LAC Frisia

Na de winterstop wil het nog niet lukken voor Dedemsvaart. Ook de derde poging in 2020 om punten te pakken mislukte. LAC Frisia, tweede op de ranglijst, was uiteindelijk met 1-3 te sterk. Toch zat er meer in voor de mannen van Arnoud Rouwenhorst. Vooral in de eerste helft werd een hele rits aan kansen gemist. Verder leek de wedstrijd op een kopie van het duel in Leeuwarden. Kansen genoeg voor Dedemsvaart, maar de punten voor LAC.

Ondanks het feit dat Dedemsvaart enkele kansen miste, was ook LAC Frisia gevaarlijk. De ploeg beschikt over sterke en behendige aanvallers. Maar mede vanwege sterk keeperswerk van Raymon Slot kwam LAC in de beginfase niet tot scoren. Eenmaal werd Slot gered door het houtwerk. Een knap genomen poging van Tarik Bourakba eindigde op het houtwerk.

Ben Gerritsen had voor Dedemsvaart de score moeten openen. De voorzet van Dilan van Bree was op maat, helaas kon de inzet van Gerritsen gepakt worden door doelman Zunnenberg. Ook Daan Hulleman kreeg een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Zijn inzet was echter te wild en vloog daarom over. Mede door de wind in de rug kon Dedemsvaart de druk er aardig op houden. Frisia liet bij vlagen ook zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan. Vanaf de stip kwamen de gasten op voorsprong. Een terechte penalty nadat Postma zijn tegenstander in de rug duwde. Aanvoerder Terpstra pakte dit cadeautje gretig uit, 0-1.

Vlak voor rust zette Dedemsvaart nog een keer aan. Kuilder kreeg een schotkans, maar weer was de inzet te wild. Na de rust had Dedemsvaart het lastig in het eerste kwartier. Slot moest enkele malen handelend optreden en deed dit prima. Het laatste half uur was voor Dedemsvaart. Ben Gerritsen en Kevin Roozendal werden vervangen voor Julian Brouwer en Nick Hofman. Hofman ging spelen als extra spits en de druk werd opgevoerd. Tien minuten voor tijd werd Dedemsvaart beloond voor het harde werken. Kuilder stoomde op aan de linkerkant en zijn voorzet werd door Terpstra in het doel verlengd.

In plaats van door te drukken kreeg Dedemsvaart direct de deksel op de neus. Een corner bleef voor het doel hangen en Edwin Schaafsma was attent. Hij zette de gasten weer op voorsprong. Ondanks de domper van de 1-2 ging Dedemsvaart er nog een keer voor. Kansen kwamen er. Zo stuitte Spitzers op de doelman. En een vrije trap van Reamon Knol ging net naast het doel. Nadat aanvoerder Terpstra een rode kaart kreeg, nadat hij Van Bree tackelde, leek het duel nog even onvriendelijk te worden, maar gelukkig viel dit uiteindelijk mee. In de blessuretijd kreeg Dedemsvaart nog enkele corners. Ook doelman Slot ging naar voren. Dit offensief liep op niks uit, want uit een counter maakte Loukili aan alle onzekerheid een eind, 1-3.

Volgende week speelt Dedemsvaart een uiterst belangrijk duel. Dan is Oerterp de tegenstander.

Ga naar het nieuwsoverzicht