Sluit menu
Spieren voor Spieren

Dedemsvaart verrast koploper Lemelerveld

Lemelerveld had dit seizoen nog geen nederlaag geleden. Daar kwam afgelopen zondag verandering in. De trotse koploper werd namelijk pootje gelicht op een winderig en koud sportpark de Boekweit. Dedemsvaart ging de strijd aan, speelde als een team en had in doelman Slot een van de uitblinkers in de gelederen.

Zoals van te voren verwacht nam Lemelerveld het heft in handen. Met de wind in de rug werd de aanval gezocht. Op het lastig te bespelen veld had de technisch vaardige ploeg het moeilijk. Dedemsvaart verdedigde gegroepeerd, gaf weinig weg en in de omschakeling waren Gerritsen en Van Bree gevaarlijk. Daarnaast stond de defensie onder leiding van Reamon Knol en Twan Dekker goed. Ook de backs Spitzers en Brouwer waren hun directe tegenstanders vaak de baas.

In het eerste bedrijf waren de kansen schaars. Rutger Postma kwam net een teenlengte tekort om binnen te tikken op een vrije trap van Reamon Knol. Aan de andere kant was Wesley Vlierman dichtbij met een geplaatste volley. Raymon Slot ranselde zijn inzet uit de bovenhoek.

Uit het niets kwam Dedemsvaart op voorsprong. Via Spitzers en Gerritsen kwam de bal voor de voeten van Dilan van Bree. Hij kapte de broers Nijenkamp uit en zijn geplaatste schuiver in de verre hoek was Rik Ramaker te machtig: 1-0. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust had Dedemsvaart de wind in de rug. Daarvan profiteerde het al snel. Reamon Knol bediende Ben Gerritsen. Hij liet het speeltuig drie keer stuiteren en precies op het goede moment nam hij de bal op zijn slof. Met uiterste precisie verdween de bal in het doel voor de 2-0.

Lemelerveld probeerde met man en macht om dichterbij te komen. Direct na de 2-0 voorkwam SlotĀ  met een knappe redding de aansluitingstreffer. Ook op pogingen van Reimink en Kogelman stond Slot op zijn post. Bij de 2-1 was hij kansloos. Matthias Reimink werd aangespeeld en schoot de bal op fraaie wijze in de kruising.

Dedemsvaart piepte en kraakte na de 2-1, maar gelukkig was het verschil al snel weer twee doelpunten. Gerritsen en Van Bree vonden elkaar weer eens na een snelle counter. Gerritsen tikte breed en Van Bree kon makkelijk raak schieten. In de slotfase zette Lemelerveld nog eenmaal alles op alles, maar de achterhoede wilde niet van wijken weten. Zo gaat Dedemsvaart met zeventien punten de winterstop in op een keurige zevende plaats.

Ga naar het nieuwsoverzicht