Eerste uitoverwinning een feit voor Dedemsvaart

Dedemsvaart en voetballen op vreemde bodem waren geen goede combinatie dit seizoen. Gelukkig kwam daar zondag in Vollenhove verandering in. De thuisploeg werd op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Voetballend gezien was het zeker niet groots wat het elftal liet zien, maar daar maalde niemand om na afloop van de gewonnen wedstrijd.

VENO was in de openingsfase optisch gezien de betere ploeg. Op het zware, door de regen en modder geteisterde veld, was goed voetbal onmogelijk, maar de promovendus uit de derde klasse probeerde het wel en hadden het meeste balbezit.  Toch scoorde Dedemsvaart in de achtste minuut het eerste doelpunt. Een snelle aanval over de rechterkant werd door Mick Kuilder een strakke voorzet bij de tweede paal gegeven. Dilan van Bree frommelde met moeite de 0-1 achter doelman De Boer.

Binnen het kwartier leek Dedemsvaart op rozen. Een afgeslagen corner werd door Van Bree opnieuw ingebracht. Aanvoerder Knol stond op de juiste plaats, tikte de bal bekwaam binnen, maar het doelpunt vond geen genade bij leidsman Van Delden die floot voor buitenspel. Na een half uur spelen verdubbelde Dedemsvaart de voorsprong. Daarbij kreeg het wel hulp van doelman De Boer. Op het zompige veld bleef de bal liggen. Mick Kuilder stoorde goed en De Boer verspeelde de bal aan Kuilder. Het doel was leeg en eenvoudig schoof hij de 0-2 binnen.

VENO probeerde wel om gevaarlijk te worden, maar de defensie gaf niet veel weg. Ook in het tweede bedrijf had VENO vaker de bal. Dedemsvaart was erg gevaarlijk in de omschakeling. Zo kreeg Van Bree te veel vrijheid, zijn voorzet werd door Daan Hulleman onberispelijk in het dak van het doel geschoten voor de 0-3. Een luxe voor de ploeg van Arnoud Rouwenhorst.

De thuisploeg zette in de slotfase alles op alles. Via Vis en El Haddad kreeg het nog een paar mogelijkheden, maar Raymon Slot keepte een prima wedstrijd. Als Dedemsvaart in de counter iets zorgvuldiger was geweest, dan had de score nog hoger op kunnen lopen. Door de zege stijgt Dedemsvaart naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week speelt Dedemsvaart de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De trotse koploper Lemelerveld is dan de tegenstander op De Boekweit