Sluit menu
Spieren voor Spieren

Feestelijke seizoensafsluiting voor SV Dedemsvaart

De laatste competitiewedstrijd van SV Dedemsvaart werd een feestelijke aangelegenheid. De “Old Stars” van Reiny Hulleman wonnen hun wedstrijd van de veteranen van SV Dedemsvaart, er was veel vermaak en het eerste team won de laatste competitiewedstrijd met 5-1 van Asser Boys.

De eerste minuten was Asser Boys de bovenliggende partij. Na een kleine tien minuten brak de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk door de Asser defensie. Özhan Kardag legde breed op Dilan van Bree, maar die schoot vanuit kansrijke positie over het door Marvin Bodde verdedigde doel.

Strak

De gasten kwamen in de 23e minuut op voorsprong. Nick Modderman tekende voor de 0-1 en Dedemsvaart leek even een lastige middag tegemoet te gaan.

Tien minuten na de openingstreffer viel de gelijkmaker. En wat voor een gelijkmaker. Vanaf ruim twintig meter schoot captain Danny Kuiper de bal strak in de bovenhoek, 1-1. Een geweldig doelpunt. Even later stond de bij SV Dedemsvaart vertrekkende Kuiper ook aan de basis van de 2-1. Op het goede moment bediende hij Özhan Kardag en die tekende voor de 2-1 ruststand.

Van Bree

Kort na rust werd Kuiper op maat bediend door Ben Gerritsen en dat betekende de 3-1 voorsprong.  Hierna probeerde Asser Boys het wel, maar de ploeg slaagde er niet in om een stevige vuist te maken.  In de 67e minuut leken de gasten nog even gevaarlijk te worden, maar de vrije trap op het randje van de zestien raakte het houtwerk en niet het net.  Drie minuten later scoorde Dilan van Bree op aangeven van Kardag de 4-1 en drie minuten later was het ook Van Bree die de 5-1 eindstand liet aantekenen.

Afscheid

Nadat deze ruime voorsprong was genomen, volgden nog enkele publiekswissels. Niels de Boer kwam voor Özhan Kardag, die zijn carrière voortzet bij KHC (Kampen); doelman Bram Jonker kwam voor Daan Zwinselman die naar Staphorst vertrekt en Ferry Scholten kwam voor Danny Kuiper. Kuiper speelt volgend jaar voor Hoogeveen (zaterdag).  Ook werd afscheid genomen van Patrick Pater. Hij zou de overstap maken naar DOS ’63, maar raakte zodanig geblesseerd dat een verlenging van zijn voetbalcarrière er helaas niet in zit.

Volgend seizoen versterkt hij de staf van het eerste team van SV Dedemsvaart.  Voorzitter Alle Pijlman zette tijdens de gezellige seizoensafsluiting op het dakterras van de vereniging, niet alleen genoemde spelers in het zonnetje,  maar er werd ook – op gepaste wijze – afscheid genomen van Werner Hogenkamp, de trainer van de tweede selectie.


Hans Heering
Twee seizoenen geleden – toen Dedemsvaart naar de 2e klasse promoveerde – heeft Hans besloten om de wedstrijdverslagen te schrijven omdat hij van mening was er van een club op tweede klasse niveau wekelijks iets te lezen moest zijn. Nu heeft Hans helaas besloten om er een punt achter te zetten. Niet omdat het niet leuk is, maar omdat Hans in het weekend eigenlijk geen verplichtingen meer wil hebben.
Wij willen Hans heel erg bedanken voor de vele mooie verslagen en graag tot ziens op de Boekweit, gewoon lekker als supporter van SV Dedemsvaart.

Ga naar het nieuwsoverzicht