Sluit menu
Spieren voor Spieren

Koninklijke onderscheiding voor Geu Smit

 

Dit bericht plaatsen wij graag alsnog op de website. Door omstandigheden (o.a. werkzaamheden aan deze site) kwam het er tot op heden nog niet van.

 

Het bestuur van SV Dedemsvaart organiseerde zondag 5 januari de traditionele nieuwjaarsreceptie in het clubhuis op de Boekweit. Het was de eerste receptie na de bestuurswisseling van 30 september 2019.

De vele tientallen gasten – waaronder een delegatie van SCD ’83 – werden welkom geheten door de nieuwe bestuursleden Angelique Lubbers, Stefan Mensink, Asse Smit en Bert Timmerman. Bestuurslid Sebastiaan Zwiers was verhinderd.

Er werd afscheid genomen van het vorige bestuur. Zij werden verrast met een bon en een bos bloemen. Ook van de toegangskaart- en lotenverkopers en van de secretaris van JVC Dedemsvaart i.c. Henk Kist werd op gepaste wijze afscheid genomen.

Toost

Bestuur en leden brachten een toost uit op het nieuwe jaar. Een nieuw jaar die door velen met bijzonder veel belangstelling tegemoet wordt gezien. In zijn speech refereerde voorzitter Stefan Mensink aan de goede gesprekken met mede sportpark gebruiker SCD ’83 en hij meldde dat beide clubs onlangs een kantineregeling zijn overeengekomen.

Volgens de voorzitter worden de bijzonderheden over die regeling op korte termijn via de – vernieuwde – website van de zondag voetbalvereniging bekend gemaakt.

Burgemeester

Rond half vier kwamen veel familieleden van Geu Smit het clubhuis binnen, niet veel later gevolgd door burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg. Bij velen ging toen een lichtje branden. Al snel bleek dat hij aanwezig was om in naam van de Koning de 76 jarige Geu Smit te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Een terechte benoeming zoals wel bleek uit de opgesomde feiten.

50 jaar

Meer dan vijftig jaar was Geu Smit in touw voor de SV Dedemsvaart. Begonnen als incassant van de contributie voor voetbalvereniging “Avereest” voordat die vereniging fuseerde met SV Dedemsvaart en als leider van de C-junioren, nam hij in 1971 het financieel-technisch beheer van de verenigingsadministratie op zich. Een jaar later trad hij toe tot het bestuur als administrateur en 2e penningmeester. In 2011 nam hij weer afscheid als bestuurslid, maar nu verzorgt hij nog steeds de ledenadministratie.

Kortom, Geu Smit is een man met een enorm groot hart voor de voetbalvereniging SV Dedemsvaart en anno 2020 maakt hij ook nog deel uit van de klussenploeg, een gezamenlijk initiatief van de beide Dedemsvaartse voetbalverenigingen.

 

Ga naar het nieuwsoverzicht