Sluit menu
Spieren voor Spieren

Onnodige nederlaag voor Dedemsvaart in Leeuwarden

 
Onder barre weersomstandigheden heeft Dedemsvaart zondag verloren van LAC Frisia, in een doorweekt en winderig Leeuwarden gingen de mannen van Arnoud Rouwenhorst met 3-1 onderuit. Ondanks de nederlaag toonde het elftal karakter na een 2-0 achterstand bij rust. Gedurende de tweede helft kwam de thuisploeg bijna niet meer van de eigen helft, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. In de slotminuut counterde Frisia naar een derde treffer.
 
Met dezelfde elf namen als vorige week, startte Dedemsvaart prima op het door de regen zeer snelle kunstgras. De thuisploeg had zichtbaar moeite met de bewegelijke aanvallers en via Kuilder ( naast) en Gerritsen ( in de handen van de keeper) kreeg Dedemsvaart de eerste mogelijkheden. Halverwege de eerste helft nam Frisia het heft wat meer in handen en gesteund door de felle wind in de rug kreeg het ook een paar kansen. Eerst mikte Huiskamp over en even later kwam Bourakba net een teenlengte te kort om een voorzet in te tikken.
 
Toch kwam de thuisploeg uiteindelijk op voorsprong. Op twintig meter van het doel ontving Wever de bal. Gedragen door de wind pegelde hij de Derbystar verwoestend achter doelman Slot in de bovenhoek. Een juweel van een doelpunt. Dedemsvaart herpakte zich snel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ben Gerritsen was wederom dichtbij een treffer. Zijn inzet werd licht getoucheerd en buiten het bereik van doelman Timmer vloog de bal voor Dedemsvaart net naast de verkeerde kant van de paal.
 
Op slag van rust kwam de thuisploeg op 2-0. Daar ging een onduidelijk moment aan vooraf. Waar Dedemsvaart dacht dat scheidsrechter De Jong zou fluiten voor een overtreding, daar gaf de leidsvrouw voordeel. De bal kwam alleen bij een Frisia speler terecht. Dedemsvaart verwachtte een fluitsignaal, bleef staan, maar er werd niet gefloten. Dit gaf Tarik Bourakba een vrije doorgang naar het doel. Hij omspeelde Slot en schoof kalm binnen.
 
Na de rust voerde Dedemsvaart de druk op. Al snel kreeg het twee vrije trappen op een mooie afstand voor de specialisten Gerritsen en Knol. De eerste poging van Gerritsen verdween rakelings over het doel. De inzet van Knol werd bekwaam door Timmer uit zijn doel geranseld. Dit gaf Dedemsvaart vertrouwen dat er zeker nog kansen waren op een punt vandaag. Ook Dilan van Bree krijg nog een kans, zijn aanname was net niet voldoende en dit gaf Timmer de mogelijkheid om de bal van zijn voeten te pakken.
 
In de 65e minuut viel als nog de aansluitingstreffer. Twan Dekker stak Mick Kuilder op het goede moment weg. Kuilder kwam zo schuin alleen op het doel af en zijn inzet verdween in de verre hoek, 2-1. Dedemsvaart rook bloed en op dat moment hing de gelijkmaker in de lucht. Eerst schoot Kuilder rakelings naast, daarna werd Gerritsen gestuit door Timmer en in de rebound lobde Knol net over het doel en ook Van Bree was nog een keer gevaarlijk. Zijn inzet werd bij de eerste paal geblokkeerd door een Frisia verdediger. Ook een corner of zeven kon niet omgezet worden in een doelpunt.
 
Naar mate het duel vorderde nam Dedemsvaart meer en meer risico om nog iets te forceren. Dit gaf natuurlijk Frisia ruimte om te counteren. Bourakba kreeg zo een paar mogelijkheden, maar zijn afwerking was niet zorgvuldig genoeg. In de blessuretijd counterde Frisia nogmaals en ditmaal was Bourakba wel trefzeker. Alleen voor Slot schoot hij prima raak, 3-1 en wedstrijd afgelopen. Gezien het spelbeeld had Dedemsvaart een punt verdiend, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt. Volgende week speelt Dedemsvaart wederom een uitwedstrijd. Ditmaal in en tegen Oerterp.
 

Ga naar het nieuwsoverzicht