Overlijden Kristian Harbers

Op 23 augustus hebben wij het vreselijke nieuws gehoord dat Kristian Harbers op 41-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De laatste jaren speelde Kristian in het zevende elftal, maar hij is vooral bekend als doeltreffende middenvelder/spits van ons eerste elftal. Op 1 maart 1985 begon Kristian als pupil met voetballen bij SV Dedemsvaart. Hij bleek al snel een talentvol voetballer.

( Foto via Hans Heering: Kristian als pupil. Onderste rij, tweede van links)

Al op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Dat toen onder leiding stond van trainer Hennie Mellema. Hij speelde daarin onder andere samen met Vincent Koopman, Richard Kerkdijk, William Knol en zijn oudere broer Sander.

( Foto via Hans Heering: teamfoto van SV Dedemsvaart 1 uit 1994. Met Kristian op de bovenste rij als vierde van links)

Vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten volgden door de jaren heen. In 2001 werd Dedemsvaart kampioen in de Vierde klasse. De kampioenswedstrijd tegen Dalfsen werd een hoogtepunt met een uitroepteken voor Kristian. Met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de 4-2 overwinning.

( Foto via Hans Heering: feest na de 4-2 overwinning op Dalfsen)

Ook in het seizoen 2008/2009 werd Kristian kampioen met het eerste elftal. Dat seizoen maakte hij acht doelpunten. In 2010 stopte Kristian, mede vanwege aanhoudend blessureleed bij het eerste elftal. In 2012 maakte hij onder Patrick Wijsman nog eenmaal zijn rentree in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Almelo.

De afgelopen seizoenen speelde Kristian met veel plezier in het zevende elftal. Wederom samen met zijn broer en andere oud eerste elftal spelers. Menigmaal pikte hij een doelpuntje mee. En liet hij nog steeds zien te beschikken over een goede techniek, inzicht en een neusje voor de goal.

In de zomer van 2019 kreeg Kristian het bericht dat hij ernstig ziek was. Vol positivisme ging hij de strijd aan, helaas heeft hij deze strijd niet kunnen overwinnen en moeten we veel te snel afscheid van hem nemen. Wij denken aan alle mooie momenten, zijn open houding en gulle glimlach.

Wij wensen Marloes,  Saar en Pim en de overige leden van de familie Harbers en Klein Koerkamp heel veel sterkte en kracht om dit grote verlies te verwerken.

Aankomende vrijdag wordt er afscheid genomen van Kristian. Tussen 9.30 uur en 9.45 uur wordt er een erehaag gevormd tussen zijn ouderlijk huis aan de Langewijk 238 en de Gashouder. Wij roepen onze leden op om hierbij aanwezig te zijn om Kristian de laatste eer te bewijzen.