Sluit menu
Spieren voor Spieren

Pijnlijke middag voor Dedemsvaart in Jubbega

Net als de uitwedstijd tegen Heerde, heeft Dedemsvaart in Jubbega een pijnlijke nederlaag geleden. Onder aanvoering van voormalig profvoetballer Xander Houtkoop, gaf Jubbega het elftal van Arnoud Rouwenhorst weinig tot geen kans. Zo eindigde het duel in een 6-0 overwinning voor de ambitieuze Friezen.
 
Vanwege blessures bij Kevin Roozendal en Ben Gerritsen, moest Rouwenhorst enigszins sleutelen aan de basisopstelling. Bill Spitzers en de van een langdurige blessure teruggekeerde Nick Hofman waren de vervangers. In de openingsfase liet Jubbega het initiatief aan Dedemsvaart dat zorgvuldig probeerde op te bouwen. Het bleek al snel dat Jubbega dodelijk was in de omschakeling.

Nadat Dedemsvaart een corner mocht nemen, kwam Jubbega in de tegenaanval op voorsprong. Doelman Raymon Slot probeerde ver van zijn doel de lange bal te onderscheppen, maar kwam net te laat. Voor Daryl de Vries was het daarna een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. Ook doelpunt nummer twee en drie kwamen voort uit een snelle counter van de thuisploeg. Xander Houtkoop snelde door de verdediging en gaf eerst een niet te missen kans aan Kevin van den Belt ( 2-0) en Daryl de Vries (3-0)

Ondanks de ruime achterstand kreeg Dedemsvaart een paar aardige mogelijkheden om te scoren. Zo kregen Spitzers en Quinten Prins twee schotkansen van afstand. De grootste mogelijkheid was er voor Dilan van Bree. Alleen voor doelman Oosterbos schoof hij de bal net naast het doel.

Vlak voor de rust maakte Jubbega er zelfs nog 4-0 van. De pass van Yens Arndt was mooi, de afronding van de Kevin van den Belt misschien nog wel mooier. Met een subtiele voetbeweging liet hij Slot kansloos bij de eerste paal.

Na de rust probeerde Dedemsvaart met een aanvallende speelwijze nog iets van het duel te maken. Helaas maakte Jubbega al snel aan alle Dedemsvaartse illusies een einde. Jacko de Jong kwam van de rechterkant naar binnen en draaide de bal fraai in de verre hoek, 5-0.

Halverwege het tweede bedrijf maakte Jubbega er ook nog 6-0 van. Jacco Kuiper maakte het doelpunt. In de slotfase scoorde Dilan van Bree bijna nog het mooiste doelpunt van de middag, maar helaas belandde zijn lob op het dak van het doel.

Aankomende zondag mag Dedemsvaart in eigen huis weer proberen om de punten te pakken. Drachten is dan de tegenstander op De Boekweit.

Ga naar het nieuwsoverzicht