Prima overwinning van Dedemsvaart tegen Drachten

Na het ruime verlies van de wedstrijd tegen Jubbega, heeft Dedemsvaart zich wederom in eigen huis gerevancheerd. Drachten werd met 4-1 verslagen. Door de zege stijgt Dedemsvaart op de ranglijst naar de achtste plaats en is het met tien punten uit vier wedstrijden nog ongeslagen in thuiswedstrijden. Dilan van Bree was de uitblinker met twee doelpunten en een assist.

Voor Arnoud Rouwenhorst was het puzzelen geblazen met de opstelling vanwege enkele blessures. Zo waren Kevin Roozendal, Rutger Postma, Ben Gerritsen en Dennis Eggen niet beschikbaar. Niels de Boer, normaal uitkomend voor het 3e elftal en Daan Hulleman kregen een plekje in de basis en speelden een uitstekende wedstrijd.

In de openingsfase had het eveneens gehavende Drachten optisch het veldoverwicht. De gasten vonden elkaar makkelijker, maar Dedemsvaart was erg gevaarlijk in de omschakeling. Vooral Dilan van Bree was bij vlagen weer ouderwets ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander. Naast Van Bree speelde ook doelman Raymon Slot een goede partij. Met enkele knappe reddingen voorkwam hij een vroege voorsprong voor Drachten.

Na een kwartier spelen scoorde Van Bree de eerste treffer. Dedemsvaart schakelde razendsnel en alleen voor doelman Wiliming maakte hij geen fout, 1-0. Dedemsvaart kon niet lang genieten van de voorsprong, want amper vier minuten later maakte Drachten al de gelijkmaker. Anton Vredevoort kopte op knappe wijze raak in de verre hoek. Tussendoor raakte Quinten Prins van dichtbij nog de lat.

Halverwege de eerste helft kregen DIlan van Bree en Mick Kuilder nog twee prima schotkansen. Beide pogingen werden door Wilming gekeerd met de voet. Ook Drachten kreeg nog een paar pogingen. Slot werd voornamelijk getest door twee directe vrije trappen van Dennis Hardenbol. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam Dedemsvaart weer op voorsprong. Drachten verdedigde onzorgvuldig uit, Van Bree profiteerde en met een geplaatst schot zette hij de 2-1 op het scorebord.

In het tweede bedrijf was Dedemsvaart feller en fanatieker dan Drachten. De gasten hadden wel veel balbezit, maar deden daar vrij weinig mee. Dedemsvaart daarentegen was gevaarlijker. Na weer een goede actie van Van Bree kreeg Hofman een dikke kans. Zijn schot kon gekeerd worden, maar in de rebound was Quinten Prins attent en met een geplaatste schuiver maakte hij er 3-1 van.

Drachten probeerde met twee wissels nog om de bakens te verzetten. Via Daan Ram kreeg het nog een prima kans, Slot redde knap. Ook een paar minuten voor tijd redde Slot nog een keer prima op een poging van een Drachten aanvaller. Ver in blessuretijd maakte de ingevallen Stan Meertens nog 4-1. Van Bree gaf voor en voor Meertens was het een koud kunstje om bij de eerste paal raak te schieten.

Dedemsvaart is aankomend weekend vrij. Wel wordt er donderdag geoefend op de Boekweit tegen Avereest om 20.00 uur. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 24 november in en tegen Zuidwolde.