Sluit menu
Spieren voor Spieren

ScheidsrechtersCommissie Voor Dedemsvaart

“Voor iedereen, maar ook vooral jongeren op het voorgezet, middelbaar onderwijs en studenten die aan het begin van hun loopbaan in het arbeidsleven staan is het een absolute pré om als hobby “voetbalscheidsrechter” toe te voegen aan je CV. Heb je daar al eens over nagedacht?”
Eind 2018 heeft de startbijeenkomst plaatsgevonden van de, door beide moederverenigingen opgerichte, ScheidsrechtersCommissie Voor Dedemsvaart (SCVD). Met alle betrokkenen in de verenigingen, maar vooral met de verenigingsscheidsrechters wordt gewerkt aan een positief voetbalklimaat en (meer) eenheid in beleid en optreden van de scheidsrechters. Daarnaast het doel dat zoveel mogelijk wedstrijden worden geleid door gecertificeerde scheidsrechters.
Op verzoek van beide besturen kreeg de SCVD anderhalf jaar geleden vorm en zijn inmiddels de eerste resultaten bereikt:

  • Vormgeving van de SCVD en organiseren van bijeenkomsten 
  • Het afgelopen seizoen zijn 4 nieuwe scheidsrechters welkom (Linda Veerbeek, Madieke Kuiterman, Ashley Fink en Stan Timmerman) 
  • Het aanstellingsbeleid is aangepast door wisselingen in de besturen, dit wordt nu verzorgd vanuit de SCVD. 

Het mooie van één commissie en het centraal aanstellen is dat dit voor een aantal scheidsrechters de mogelijkheden geeft om in plaats van een duel op de zondag een duel op de zaterdag te leiden of juist andersom, er zijn meer mogelijkheden!
Een belangrijke doelstelling is de komende jaren het aantal verenigingsscheidsrechters uit te breiden en daarin de jeugdleden van JVC Dedemsvaart betrekken, daar zit onze toekomst.
Naast een actieve rol om als vrijwilliger “een deuntje mee te fluiten” in de vereniging is het leiden van wedstrijden buitengewoon interessant! 
Het kan zijn dat je (door blessures) niet meer kunt/mag voetballen waardoor je toch op een actieve wijze bij het voetballen betrokken kunt blijven of voor de benodigde lichaamsbeweging.
Voor iedereen, maar ook vooral jongeren op het voorgezet, middelbaar onderwijs en studenten die aan het begin van hun loopbaan in het arbeidsleven staan is het een absolute pré om als hobby “voetbalscheidsrechter” toe te voegen aan je CV. Heb je daar al eens over nagedacht?
Het zegt iets over je als persoon, jouw leidinggevende kwaliteiten, het nemen van verantwoordelijkheid en je inzet en betrokkenheid bij een vereniging (lees: je toekomstige werkgever)
Solliciteer jij als verenigingsscheidsrechter?
 
Erik ter Brake (SCVD)

Ga naar het nieuwsoverzicht