SV Dedemsvaart overklast FC Oldemarkt

Na anderhalf uur was het 7-0  Het regelmatige scoreverloop begon al in de 3e minuut met een ‘koppige’ boogbal over de keeper. Het was een rommelige wedstrijd, waarbij ook Oldemarkt wel een kansje kreeg en toen niet de mindere was van Dedemsvaart. De verdediging zat goed in elkaar: Frank Nijhuis speelde een sterke eerste helft en keeper Abbes was een aantal keren goed bij de les bij doelpogingen van Oldemarkt. Danny Kuiper – actief en hard werkend( hij is er weer) – miste nog wel een dot van een kans. Het werd snel 2-0 door Noah Schuurman, hij scoorde inde 21ste minuut in een goede samenwerking met de verdediging van Oldemarkt.

Bij 3-0 was de keeper even familie van doelman Grabbelaar. Kuiper kreeg de bal op een presenteerblaadje en het doelnet werd het eindpunt. FC Oldemarkt was machteloos en grossierde in pover voetballende oplossingen(lange halen, snel thuis). Het werd 4-0 toen het leer via Schuurman het schampende hoofd van Reamon Knol bereikte. Vlak voor de rust werd het zelfs 5-0 na goed doorzetten van Haile Habtetsion, de bal bereikte de op de grond liggende Knol en hij rondde kordaat af. Dennis van Faassen, die goed speelde, werd vervangen door Mike Hilbrink, die aan(snel) Langs de lijn doet denken. Mooi om te zien! Reamon Knol – de man van de wedstrijd – kon kwartet zeggen toen hij de keeper direct na de thee verschalkte met een fraaie lob: 6-0. Een stand, die volgens een deskundige supporter – zijn er andere? – en hofleverancier van VE 1 al bij de rust had moeten worden bereikt.

De wat rommelige wedstrijd liet zo nu en dan fraaie aanvallen van Dedemsvaart zien, maar meestal zonder resultaat. Peter Tichelaar en Vince van Dijk vervingen – goede vervangers! – resp. Reamon Knol en Ben Gerritsen, hij komt eraan, hij is er eigenlijk al! Kuiper pikte zijn 2e goal mee, toen hij vlak voor het doel een scrimmage aanging: 7-0. De verdediging had de zaak onder controle met een in zijn gebied heersende Haile Habtetsion, die een attent duo vormde met Twan Dekker, die voetballend veel groei laat zien. Hij denkt en handelt geconcentreerd in goede voetballende oplossingen. Met Erik Abbes stond er een echte keeper in het doel! Het rommelige karakter won het van de wil om nog meer doelpunten te maken en FC Oldemarkt was niet bij machte om daar ook maar iets tegenover te stellen. Een sportieve strijd die de jeugdige scheidsrechter Smeenk uit Deventer geen enkel probleem opleverde.

SV Dedemsvaart speelde voorafgaande aan de wedstrijd van het eerste tegen MSC 2 en won met 2-0. Een score als bij het eerste was op zijn plaats geweest. Volgende week kampioen? We rekenen erop. Op dezelfde dag komt Stanfries op bezoek.

Foto’s Hans Heering