SV Dedemsvaart pakt 2e periode

SV Dedemsvaart klopte Sv HODO met 0 – 2. De 2e periode is binnen en dat na een bar slechte eerste en een iets betere tweede helft. De eerste 45 minuten had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. In het verslag moest wel worden vermeld dat de 34e en 35e minuut HODO en Noah Schuurman elk een zeer doelrijpe kans om zeep hielpen. Even eerder had Danny Kuiper nog een goede mogelijkheid om te scoren. Het was ook allemaal zo onrustig. Een fatsoenlijke combinatie viel niet te noteren, het was sociaal voetbal: steeds werd de bal naar de tegenstander geschopt. Noah Schuurman en Jim Veldmaat,  iets minder passeerdrift zou hem niet misstaan, hadden weinig geluk en de vorm was er ook niet.
Iedereen deel de in de malaise, behalve Reamon Knol, die er aanvallend en verdedigend “de kop” bijhield. Hij ging echt vooraan in de strijd! Bravo! Het was dan ook terecht dat Reamon Knol na een fraaie pass van Mike Hilbrink even fraai scoorde. Mike Hilbrink, een aangename verrassing, die sober voetbalde en door had wat combineren was. Doen wat je goed kunt en dat deed hij. Een prima debuut voor de 17-jarige.  Na de rust werden de bakens verzet en ging SV Dedemsvaart doen wat het ook wel kan: gewoon voetballen  en daar had HODO, een fysieke ploeg, moeite mee. Erik Abbes verdedigde beter uit dan voor de rust en  Reamon Knol was weer overal,  de ijverige Vince van Dijk viel goed in voor de geblesseerde Kevin Rozendal, uitblinker in de 2e helft Frank Nijhuis  en Twan Dekker – samen een gelegenheidsduo, omdat Haile Habtetsion wegens ziekte afwezig moest zijn – verdedigden zonder genade en Dennis van Faassen stond ook zijn mannetje. In de 2e helft waren er voor beide teams veel kansen, HODO was nog iets slechter in het afronden van de kansen dan SV Dedemsvaart dat via Noah Schuurman in de 84e minuut de 0-2 liet aantekenen. De buit was binnen, al waren er nog enkele momenten van “kinderen en vrouwen eerst”.
Nino de Jong viel in de slotfase nog in voor Vince van Dijk, SV Dedemsvaart had nog een paar gelukkige momenten omdat schoten van HODO afketsten op het lichaam van o.a. Dennis van Faassen.  HODO – hoe strijdlustig ook – kon geen potten meer breken en de moraal van deze wedstrijd is dat het óók een kwaliteit is als je met slecht voetbal een wedstrijd kunt winnen. En dat gebeurde in Hollandscheveld met een gelukkige, maar verdiende overwinning.