Tot en met 31 maart geen voetbal in Nederland

De door het kabinet genomen maatregelen die vanmiddag bekend zijn gemaakt, maken dat er tot 31 maart 2020 geen voetbal gespeeld zal worden in Nederland. Dit heeft ook gevolgen voor het voetbal in Dedemsvaart.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB, geeft aan dat zij steeds het beleid van de overheid hebben gevolgd en dat dit nu niet anders is. Naast dat dit gevolgen heeft voor het betaalde voetbal en de geplande interlands van het Nederlands Elftal, heeft dit ook gevolgen voor het amateurvoetbal.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB, vult aan door te stellen dat veld- en zaalwedstrijden niet doorgaan tot 31 maart maar adviseert daarnaast om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

In gezamenlijkheid hebben SCD’83, SV Dedemsvaart en JVC Dedemsvaart dit besluit te volgen en dit mee te delen aan al haar leden.

Deze situatie geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Of dit na die tijd zal worden voortgezet zal nog moeten blijken.

Voor het gehele artikel verwijzen wij u naar de site van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59620/tot-en-met-31-maart-geen-voetbal-nederland