Van Alle’s wat 42

Onkruid vergaat niet, maar toch…………….
Op zondag 9 april pakte ons 1e team maar eens weer drie punten. Het werd ook tijd. Ik schrijf “pakken” want na de voetbalsamenvattingen hoor je alleen maar over punten “pakken”. We hebben ze dus gepakt, verdiend gepakt.
Dennis van Faassen en Haile Habtetsion speelden attent en Dennis Eggen en Vince van Dijk vielen goed in. Prima, boys! Voor Danny Kuiper was het een bijzondere middag. Hij scoorde tweemaal (een maal via…… ) en dat betekende de volle winst. Zou hij zijn vroegere vorm weer te pakken krijgen? Zou de sprankelende aanvaller met de verrassende ingevingen en doelgerichte schoten weer die mooie dingen laten zien? Ik hoop het van harte.
Wie de eerste tijd niets meer zullen laten zien zijn Rutger Postma en Jermain van ’t Zand. Beiden zijn door blessures en medische ingrepen verbannen naar de ziekenboeg en het zal “even” duren voor ze weer op het veld of in het doel staan. Sterkte mannen, een spoedig herstel toegewenst.
De wedstrijd tegen Dwingeloo werd terecht gewonnen, al was de tegenstander soms link-Michelig bezig en hadden ze kansen. Tegen SV Zwolle was er sprake van een “wanprestatie”(?), sterk lijkend op wat het Nederlands elftal even daarvoor had laten zien, een kopie dus. De wedstrijd zijn we al weer vergeten.
Wat we niet vergeten en indruk maakt is de droeve situatie bij de familie Eggen, bij Bertus en Yvonne. Het is niet voor te stellen maar binnen zeer korte tijd is een zus van Bertus, die stierf na zeer ernstig ziek geweest te zijn. Een zus van Yvonne( Jennie Evers, niet onbekend in Dedemsvaart) is plotseling overleden. Allebei op een gewoon te jonge leeftijd. Dat hakt erin! Onze condoleances gaan uit naar de familie Eggen, graag geziene mensen op ons sportpark. Bertus voetbalt bij het 12e en samen zijn ze supporter van hun zoon Dennis. Familie: sterkte!
Op de zondagen tijdens de competitie konden we ’s morgens Gerrie van Eijk waarnemen, als de drijvende kracht van de Drentse voetbalschool, die al ongeveer drie seizoenen in Dedemsvaart werd gehouden. Gerrie van Eijk is plotsklaps overleden, door een hartstilstand? Ik hoorde zoiets. De Didammer zien we dus niet meer in Dedemsvaart. We spraken elkaar met enige regelmaat. Aan gespreksstof geen gebrek. Hij had weinig nodig om zich ergens over op te winden. Hoe het ook zij, wij zullen hem missen, die bezielde keeperstrainer met de nodige emotie. Een prima mens!
Eindelijk onkruid! Het duo Rinus en Gezinus van de week aan het werk gezien? In het weekeind hebben ze elk een andere taak, op een aantal andere morgens zijn ze druk bezig – effectief en efficiënt –  met het onderhoud van de hagen en met het “rooien ”van het onkruid tussen de beukenhagen. Als het moet en het moet: op de knieën ervoor. Onkruid vergaat niet, zeggen ze. Dat is ook zo. Maar het onkruid heeft wel een harde dobber aan het groene vingersduo Gezinus en Rinus die er beiden én samen voor zorgen – ja, ik weet dat er nog veel meer vrijwilligers zijn die ook goed werk leveren – dat het sportpark De Boekweit er prima bij ligt. “Strak en onkruidvrij”, is vast hun devies.
Zo nu en dan vang ik een compliment op van bezoekers. Afgelopen zondag nog. Mooi, toch!