Sluit menu
Spieren voor Spieren

Vier nieuwe verengingsscheidsrechters

Dinsdag 2 april ontvingen 4 scheidsrechters uit Dedemsvaart het certificaat ‘verenigingsscheidsrechter’ uit de handen van Bert Slot, docent van de KNVB.
Linda Veerbeek, Ashley Fink, Madieke Kuiterman en Stan Timmerman namen deel aan deze cursus.
De afgelopen maanden leidden zij op de Boekweit hun praktijkwedstrijden waarbij Zander Pouls, Alle Pijlman en Erik ter Brake optraden als praktijkbegeleider.
De opleiding bestond uit vier avondbijeenkomsten met praktijkoefeningen bij HHC Hardenberg en het fluiten van wedstrijden bij de eigen club. Tijdens de avondbijeenkomsten leerden zij alles over spelregels, samenwerken met assistent-scheidsrechters, de 11 competenties (die in alle scheidsrechtersopleidingen terugkomen), positie kiezen en volgen, spelhervattingen en disciplinaire straffen. Daarnaast kwam ook het interpreteren van spelregels en richtlijnen voor de scheidsrechter aan de orde.
Vanuit de ScheidsrechtersCommissie voor Dedemsvaart (SCVD) zijn wij heel trots op deze 4 leden.
Dit draagt bij een aan ons doel om een positief voetbalklimaat in Dedemsvaart te creëren en in het bijzonder de doelstelling om het aantal verenigingsscheidsrechters uit te breiden en het opleiden van leden als verenigingsscheidsrechter.
Denk jij nu, dat wil ik ook?
Neem dan gerust contact met Zander Pouls of Erik ter Brake.

Ga naar het nieuwsoverzicht