Voorbeschouwing Dedemsvaart – Beilen

Aankomende zondag speelt Dedemsvaart wederom tegen een oude bekende. Beilen is dan te gast op de Boekweit. Na het echec tegen Heerde, is de vraag of de mannen van Arnoud Rouwenhorst zich kunnen revancheren voor de smadelijke nederlaag. Makkelijk zal dit niet worden, want Beilen is toch wel een ‘ Angstgegner’ voor Dedemsvaart. De vorige vier ontmoetingen werden namelijk verloren.

Het belangrijkste nieuws vanuit de selectie deze week kwam van de hoofdtrainer. Arnoud Rouwenhorst heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. Na vijf jaar nemen we aan het eind van het seizoen afscheid van deze succesvolle coach. Het werk wat Rouwenhorst geleverd heeft in combinatie met zijn inzet en betrokkenheid binnen de vereniging zal zeker gemist worden. In samenwerking met de selectie en de staf hopen we dat deze samenwerking tot een waardig eind gebracht kan worden.

De eerste stap in die richting kan aankomende zondag gemaakt worden tegen Beilen. Zoals in de inleiding al vermeldt, is Beilen een gevreesde tegenstander. In het seizoen 2017/2018 troffen we Beilen voor het eerst en dit leidde tot twee kansloze nederlagen. In Beilen eindigde het duel in een 6-2 nederlaag en de return in Dedemsvaart werd ook verloren. Ditmaal met 1-4.

Ook in het afgelopen seizoen verloor Dedemsvaart twee keer. In Beilen met 5-0 en in Dedemsvaart met 1-0. De onderlinge verschillen in de huidige 2e klasse K zijn niet groot. Beilen staat met zeven punten momenteel op de zevende plek, maar het verschil met Dedemsvaart is maar drie punten. De ploeg van Erik de Jong scoort tot op heden weinig ( 5x) maar krijgt ook niet veel doelpunten tegen ( 6x) Beilen heeft dit seizoen wel veel ervaring ingeleverd. Zo zijn bijvoorbeeld Bertus Wolters, Frank Polman en Haryan Velthuis lager gaan spelen of gestopt. Toch blijft er met Rick Koops, Koen Hollemans en doelman Remco Vos voldoende kwaliteit over.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers. Aanvang 14.00 uur.