Voorbeschouwing Dedemsvaart – DTD

Na twee verliespartijen op rij op vreemde bodem, staat zondag weer een thuiswedstrijd op het programma voor Dedemsvaart. VV DTD is de tegenstander. Opnieuw een onbekende club uit Friesland met wie wij de degens mogen kruisen.

DTD staat voor ‘ De Trije Doarpen’, of te wel  de drie dorpen Britsum, Cornjum en Jelsum in de gemeente Leeuwarden. DTD is opgericht in 1939 en speelt haar thuiswedstrijden in Cornjum met als clubkleuren groen en geel. Sinds kort heeft DTD een samenwerkingsverband met SC Stiens en speelt de jeugd en de dames elftallen gezamenlijk.

Cambuur Leeuwarden opent ieder seizoen met een wedstrijd tegen DTD. Deze traditie vindt al plaats vanaf 1987 toen Cambuur voor ruim 2000 toeschouwers met 2-8 te sterk was. Ook tegenwoordig is deze wedstrijd drukbezocht.

DTD voetbalt sinds het seizoen 2015/2016 in de 2e klasse. De eerste twee seizoenen eindigde DTD in de subtop van de 2e klasse K. De laatste twee seizoen gaat het iets moeizamer, maar voor een relatief kleine club houdt men zeer knap stand. Dit seizoen opende DTD met een nederlaag tegen Zuidwolde ( 3-0) maar herstelde het elftal van Marius Hendriks zich met een zege op VENO ( 3-1) en een knap gelijkspel ( 3-3) tegen het ambitieuze Jubbega.

Steffen Hansma staat bekend als een erkend doelpuntenmaker en als we de verslagen moeten geloven zijn ook doelman Maikel Hottinga en verdediger Hendrik Harm Kingma wekelijks de uitblinkers. Onder leiding van scheidsrechter Gerbrandy wordt er zondag om 14.00 uur afgetrapt op De Boekweit.