Voorbeschouwing Heerde – Dedemsvaart

Nadat Dedemsvaart het seizoen opende met enkele onbekende tegenstanders, staat er zondag een ouderwets potje voetballen tegen Heerde op het programma. Al vanaf het seizoen 2016/2017 komen beide clubs elkaar tegen. Ook de coaches Rouwenhorst en Verhoef hebben geen geheimen voor elkaar en zullen zondag een goed strijdplan klaar moeten hebben.

Op 9 oktober 2016 was Heerde nog ongeslagen en ook Dedemsvaart kon daar toen niks aan veranderen. Op de Boekweit was Heerde met 1-2 te sterk. De openingstreffer van Noah Schuurman werd uiteindelijk teniet gedaan door doelpunten van Elkjar Dijkgraaf en Dewi van Velsen.
De return in Heerde dat seizoen was spectaculair. De heren Dijkgraaf en Schuurman eisten wederom een hoofdrol voor zich op. Schuurman opende wederom de score, maar op slag van rust kreeg hij het aan de stok met Dijkgraaf en zo konden beide met rood vertrekken. Heerde won wederom, mede dankzij twee treffers van Stijn Rorije.
Beide ploegen promoveerden uiteindelijk via de nacompetitie naar de 2e klasse. De eerste wedstrijd in het seizoen 2017/2018 eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Stijn Rorije was net als het seizoen ervoor het goudhaantje, met de winnende treffer. De return in Dedemsvaart eindigde eindelijk met een zege voor Dedemsvaart. In het laatste kwartier nam Dedemsvaart via Mick Kuilder Rutger Postma en Danny Kuiper afstand en won het met 3-0.
Vorig seizoen pakte Dedemsvaart vier punten tegen Heerde. In eigen huis eindigde het duel in een gelijkspel, 1-1. In Heerde wist het voor de eerste keer te winnen. Al na tien minuten leidde Dedemsvaart met 0-2 door doelpunten van Ozhan Kardag en Ben Gerritsen. Uiteindelijk bepaalde Kardag met een hattrick de eindstand op 1-4.
Zondag wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de mooie strijd tussen beide clubs. Onder leiding van Khalifa wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Heerde. Beide ploegen staan ook dit seizoen dichtbij elkaar op de ranglijst. Heerde met vijf punten uit vier wedstrijden en Dedemsvaart met vier punten uit vier gespeelde potjes.