Voorbeschouwing Jubbega – Dedemsvaart

Na de belangrijke winst op Beilen van afgelopen competitieronde, maakt Dedemsvaart zich deze week weer op voor een reis naar Friesland. Ditmaal is Jubbega de plaats van bestemming voor hopelijk 90 minuten goed voetbal en spektakel.

Van collega clubs hebben we vernomen dat Jubbega grote ambities heeft. Er wordt zelfs gerept dat Jubbega zich wil ontpoppen tot het Harkemase Boys op zondag, dus als dat enigszins klopt kunnen we de borst natmaken. Die ambities hebben op de ‘transfermarkt’ overigens al wel gestalte gekregen. Zo is Xander Houtkoop, voormalig prof van onder andere ADO den Haag, Go Ahead Eagles en Cambuur vanaf dit seizoen te bewonderen op sportpark ’t Heidefjild.

Naast Houtkoop zijn ook Remco van de Avoird ( DIO Oosterwolde) Tijn Dijksma ( Rijperkerk) Niels Talsma en Jacco Kuiper ( VV Heerenveen) nieuw bij de formatie van Inne Schotanus. Die met Oebele Schokker en Kevin Bakels ook enkele sterkhouders zijn kwijtgeraakt. Net als bij Dedemsvaart is de vorm bij Jubbega wisselend. Het duel met EMMS werd afgelast, dus hebben zij nog maar vijf wedstrijden gespeeld. Gewonnen werd er bij LSC 1890 en VENO, verloren van Emmeloord en gelijkgespeeld tegen DTD en afgelopen zondag een 0-0 tegen koploper Lemelerveld.

Dedemsvaart gaat proberen om in de vierde uitwedstrijd eindelijk wat puntjes te scoren. Tot op heden wil hij buitenshuis nog niet lukken. Statistisch gezien moet een eerste punt of overwinning een keer dichterbij komen. Dat zal Dedemsvaart deze week wel moeten doen zonder een aantal geblesseerde spelers. Kevin Roozendal en Ben Gerritsen raakten in het duel met Beilen geblesseerd en zijn nog niet fit. Daarnaast blijft ook Dominique Wiffers aan de kant, knieproblematiek zorgt ervoor dat hij even een stapje terug moet doen.

Gelukkig beschikt Arnoud Rouwenhorst verder over vijftien beschikbare en gretige spelers. Een oude bekende hanteert de fluit. Scheidsrechter Lemstra, die ook het openingsduel met LSC 1890 floot, is door de KNVB aangesteld voor dit affiche.