Voorbeschouwing Oerterp – Dedemsvaart

Voor Dedemsvaart staat voor de tweede week op rij een bezoek aan Friesland gepland. Ditmaal aan het pittoreske dorpje Ureterp, door de Friezen zelf Oerterp genoemd. Het nimmer te onderschatten Wikipedia geeft aan: ‘ Na Gorredijk is het hiermee het tweede dorp van de gemeente Opsterland. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen Selmien en Ureterp aan de Vaart. Er wonen in Ureterp veel forensen, een gevolg van de gunstige ligging ten opzichte van Drachten (6 km) en het knooppunt Drachten van de A7 van Heerenveen naar Groningen en de N381 van Drachten naar Emmen. Waarvan akte.

De plaatselijke voetbalclub, VV Oerterp opgericht op 20 juni 1949 met als clubkleuren blauw en wit, speelt net als Dedemsvaart, sinds het seizoen 2017/2018 in de 2e klasse. Wederom net als Dedemsvaart haalde het in het eerste seizoen direct de nacompetitie, waarin het na een spectaculair duel ( 5-5)  uiteindelijk vanaf de strafschopstip verloor van LAC Frisia. Het afgelopen seizoen eindigde Oerterp als zevende.

Wat direct opvalt bij Oerterp zijn het aantal scherpschutters in de selectie. Zo zijn er vijf spelers in de huidige selectie die meer dan 80 doelpunten hebben gemaakt voor het eerste elftal. Kees Jan Dijk ( 149) Jelmer Hylkema ( 120) Jorrit Hylkema ( 109) Lars Boonstra ( 92) en Folkert Hoekstra ( 80) Hoekstra spant qua aantal doelpunten de kroon. In zijn gehele amateur carrière maakte hij al 294 doelpunten in competitieverband. De Dedemsvaart defensie zal dus aan de bak moeten om hem en de overige mannen van het scoren te houden.

Na twee duels is het elftal van Gerben Huitema nog ongeslagen. In de eerste competitiewedstrijd werd Drachten met 3-4 verslagen en afgelopen week werd Heerde in Ureterp op 2-2 gehouden. De wedstrijd van aankomende zondag wordt geleid door scheidsrechter Boerema.

De meereizende supporters van Dedemsvaart moeten rekening houden met een omleiding om richting sportpark de Griene Greide te bereiken. Wij ontvingen het onderstaande bericht van Oerterp: Vanuit richting Leeuwarden (N31), Heerenveen (A7), Groningen (A7) en Oosterwolde (N381) zult u omgeleid worden via de A7 afslag Frieschepalen en zal de reistijd zo’n 10 minuten langer zijn dan normaal.